Srečanja za IT strokovnjake

DPIA - Ocena učinka v zvezi z varstvom osebnih podatkov

  Kdaj:
 Ura:
 Kje:
18.04.2024
11:00:00
online,

Projekt je na obzorju, a preden se lotimo dela, je pogosto obvezno izvesti DPIA - oceno učinka v zvezi z varstvom osebnih podatkov. Ta korak pogosto postane kamen spotike, saj se lahko pri izvedbi DPIA razkrijejo tveganja, ki so dovolj velika, da bi lahko ustavila projekt še pred njegovim začetkom, kljub že dodeljenim sredstvom in človeškim virom. Lahko se zgodi tudi, da postopek DPIA zahteva več časa, kot je bilo sprva načrtovano, kar pomeni zamik začetka projekta.

Izdelava DPIA ni le formalnost, temveč ključen korak za zagotavljanje varne obdelave osebnih podatkov in izogibanje morebitnim globam.

Na našem srečanju bomo podrobno raziskali glavne izzive, s katerimi se srečujemo pri izdelavi DPIA, vključno z:

  • ustvarjanjem dokumentacije, ki služi kot dokazilo o izvedeni DPIA in temeljih za nadaljnje delovanje;
  • razumevanjem zapletenosti podatkovnih tokov in obdelave osebnih podatkov, kar predstavlja težavo v mnogih organizacijah;
  • oceno tveganj in vplivov na pravice posameznikov zaradi obdelave osebnih podatkov;
  • postopkom, ki zahteva poglobljeno razumevanje tehničnih in pravnih aspektov;
  • razmišljanjem, kako opredeliti in oceniti tveganja;
  • vključevanjem relevantnih deležnikov;
  • zagotavljanjem skladnosti s prakso nadzornih organov, ki se neprestano spreminja;
  • integracijo rezultatov ocen v poslovne procese, kar za mnoga podjetja predstavlja velik izziv.

Poudarili bomo, da je DPIA neprekinjen proces, ki se mora prilagajati novim tehnologijam, spremembam pri obdelavi podatkov in novi zakonodaji.

Srečanje bo ponudilo praktične nasvete za učinkovito izvedbo DPIA, vključno z orodji in tehnikami za boljše razumevanje in upravljanje podatkovnih tokov ter metodami za ocenjevanje tveganj in vplivov.

DPIA bo predstavil Klemen Kraigher Mišič, ki je upravljavcem pomagal izdelati več DPIA, tudi najzahtevnejših, kot so pripojitve družb, klubi zvestobe itd.

Pridružite se nam v četrtek, 18. 4. 2024, ob 11. uri. Srečanje bo trajalo dobro uro. 

Za člane GDPR planeta je srečanje brezplačno! 

Več informacij: 
Kristina Velišček
[email protected]
05 338 48 51

 

Naslednje srečanje kluba

Srečanje IT klubov - ELES d.o.o.

21.08.2024, online,

PODROBNOSTI   PRIJAVI SE

Palsit TOP IT Klubi

Reference

SmartCom

Kristina Ober, CMO, Smart Com

Online srečanje IT kluba na temo »Kako se hitrejše in učinkoviteje odzvati na skrite in neznane varnostne incidente?«, ki smo organizirali skupaj s podjetjem Palsit d. o. o., je presegel naša pričakovanja. Z webinarjem, ki ga je izvedel Matjaž Katarinčič, vodja tehnološkega področja kibernetska varnost na Smart Comu, smo nagovorili več kot 130 zainteresiranih IT strokovnjakov in tako dodatno razširili krog sogovornikov. Poleg zanimive vsebine je za takšen rezultat zaslužna tudi Palsitova ekipa, ki je odlično promovirala online srečanje in ga tehnično tudi izvedla.

Zebra systems

Nebojša Stankić, Zebra Systems s.r.o.

I would like to thank all the interesting and well known participants for joining and ofcourse the organizers, Palsit d.o.o. Usually, when people attend online workshops they leave faster than they come. The common theme is boring and at worst confusing. I don't want to brag (too much). But this workshop was critical and fruitful. What made it sooo good? What brought it to that level of yum? Here's what made it a great experience: The atmosphere was ….Ol' fashioned. That's right… Tech guys (and gals) sitting in a round table discussion, talking the old fashioned way. · Real conversation · Mutual respect · Positive energy We had jokes, analogies, and stories that connected all of us. I'm really looking forward to the next event. Thank you all for making it an online event to remember.

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.