Srečanja za IT strokovnjake

Inštitut za kriminologijo: Nadzor gibanja in zasebnost

  Kdaj:
 Ura:
 Kje:
23.04.2020
10:00:00
On-line,

 

Gostja našega naslednjega online srečanja IT klubov bo mlada raziskovalka Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, ga. Pika Šarfki se ukvarja s področjem kazenskega prava in tehnologije, kibernetske kriminalitete, varstva zasebnosti in osebnih podatkov. 

Srečanje z naslovom “Nadzor gibanja in zasebnost” bo v četrtek, 23. aprila 2020, ob 10.00.

O aplikacijah za sledenje posameznikom z namenom zajezitve širjenja novega koronavirusa je v zadnjem času veliko govora.

Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani opozarja, da je uporaba tovrstnih orodij za nadzorovanje gibanja prebivalstva lahko problematična – v prvi vrsti z vidika zasebnosti in pravice do varstva osebnih podatkov, posredno pa lahko, glede na učinke izbrane tehnološke rešitve, vpliva še na celo vrsto drugih pravic in pomembno sooblikuje bodoče življenje v družbi.

Z ga. Šarf se bomo pogovarjali o naslednjih vprašanjih:

  1. Ali aplikacija za nadzor gibanja res pripomore k doseganju omejevanja širjenja virusa in v kakšnem obsegu? Kakšne so izkušnje iz tujine?
  2. Masovni nadzor je nekaj, kar je evropski pravni kulturi in pravnemu redu tuje.
    Kako urediti tehnične rešitve, ki bi omogočile ohranitev pravic posameznika, kot jih pojmujemo v našem prostoru?
  3. Katere vrste aplikacij poznamo, kako vplivajo na varstvo osebnih podatkov in komunikacijsko zasebnost?
  4. Kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da je tak poseg pravno dopusten?
  5. Zakaj je posebej pomembno, da zaradi vseh nejasnosti, ki spremljajo epidemijo bolezni covid-19, o uvedbi tovrstnih orodij skrbno premislimo, predvsem v luči izkušenj v boju proti terorizmu?

Prva udeležba na srečanjih IT klubov je BREZPLAČNA.

Maša Arčon
Strokovni vodja združenja klubov in IT strokovnjakov Slovenije
05 338 48 59

 

Naslednje srečanje kluba

Vladna strategija digitalne Slovenije

20.04.2021, online,

PODROBNOSTI   PRIJAVI SE

Palsit TOP IT Klubi

Reference

Palsit

Kristina Ober, CMO, Smart Com

Online srečanje IT kluba na temo »Kako se hitrejše in učinkoviteje odzvati na skrite in neznane varnostne incidente?«, ki smo organizirali skupaj s podjetjem Palsit d. o. o., je presegel naša pričakovanja. Z webinarjem, ki ga je izvedel Matjaž Katarinčič, vodja tehnološkega področja kibernetska varnost na Smart Comu, smo nagovorili več kot 130 zainteresiranih IT strokovnjakov in tako dodatno razširili krog sogovornikov. Poleg zanimive vsebine je za takšen rezultat zaslužna tudi Palsitova ekipa, ki je odlično promovirala online srečanje in ga tehnično tudi izvedla.

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.