Srečanja za IT strokovnjake

SI-CERT in S&T SLOVENIJA d.d.: Informacijska varnost v nepredvidljivih časih?

  Kdaj:
 Ura:
 Kje:
01.04.2020
00:00:13
,

V sredo, 1.4.2020, ob 13.00, bo potekalo tretje online srečanje Kluba varnostnih inženirjev in Kluba etičnih hekerjev.

Vabljeni pa ste tudi člani ostalih IT klubov ter vsi, ki vas zanima “Informacijska varnost v nepredvidljivh časih”

O tem, katera so aktualna informacijsko-varnostna tveganja ter kako jih obvladati, se bomo pogovarjali z vodjem nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT, Gorazdom Božičem

Gorazd Božič nam bo pojasnil:

  • Kakšni so bili glavni informacijsko-varnostni incidenti v letu 2020?
  • Kaj so glavna informacijsko-varnostna tveganja pri delu od doma?
  • Kako deluje SI-CERT Slovenija v času koronavirusa?
  • Priporočila podjetjem in posameznikom v tem času

Sledil pa bo še pogovor z Urošem Majcnom, specialistom za vpeljavo celovitih varnostnih rešitev za področje kibernetske varnosti, ki deluje v podjetju S&T Slovenija d.d.
Z njim se bomo pogovarjali o izzivih kritične infrastrukture, zagotavljanja neprekinjenega poslovanja, izzivih dela na daljavo, … 

Zanj smo pripravili naslednja vprašanja:

  • Kako ocenjujete pripravljenost “kritične” infrastrukture RS na novodobne grožnje, sploh v luči zagotavljanja neprekinjenega poslovanja?
  • Delo na daljavo zahteva uporabo modernih IT sredstev, pri čemer opažamo, da se fokus, kar je seveda pravilno, daje na razpoložljivost. Vendar je potrebno biti previden pri vključevanju nepreverjenih naprav v naša omrežja, kot so domači računalniki, mobilne naprave ter naprave, ki so v domači skupni rabi (dopoldne službeni računalnik, popoldne igralna konzola). Ali se zavedamo tega rizika?
  • Delo na daljavo prinaša tudi druge izzive. V tem času so razkrite nove ranljivosti, ki bi jih morali nasloviti, kot je CVE-2020-0796 (ranljivost v SMB v3). Ali smo sposobni tovrstne aktivnosti nasloviti in izvesti namestitve popravkov v tem režimu delovanja?
  • Opažamo povečan pojav t.i. “phishing” kampanj, pri čemer so žrtve ciljno izbrane (tiste, ki so bolj zanimive v teh časih). Ali imamo dovolj kapacitet in zmožnosti, da uporabnike ozaveščamo ter da se aktivno borimo proti temu?

Tudi vi ste vabljeni, da preko chat-a pošljete kakšno vprašanje.
 

Program:

13.00 – 13.05 – Uvodni pozdrav v imenu Kluba varnostnih inženirjev in Kluba etičnih hekerjev – Aleksander Šinigoj

13.05 – 13.45 – Intervju z Gorazdom Božičem, vodjem nacionalnega centra za odzivanje na omrežne incidente SI-CERT

13.45 – 14.15 – Vprašanja in diskusija

14.15-14.45 – Intervju z Urošem Majcnom, specialistom za vpeljavo celovitih varnostnih rešitev za področje kibernetske varnosti, S&T Slovenija d.d.

 

PRIJAVA: 

SREČANJE JE BREZPLAČNO ZGOLJ ZA ČLANE IT KLUBOV. 

V kolikor bi se želeli pridružiti online srečanju, pa še niste član IT klubov, mi to sporočite na e-mail naslov [email protected] in pripravila vam bom ponudbo. 

Vsi člani klubov boste prejeli promocijsko kodo, s katero boste lahko dostopali do brezplačnih predavanj, katera smo posneli na naši konferenci NEPREKINJENO POSLOVANJE. Vsebine obravnavajo trenutno situacijo in podajo veliko praktičnih rešitev.

Vabljeni, da se nam pridružite in tudi vi soustvarjate IT družbo v Sloveniji.

 

Več informacij:

Maša Arčon
Strokovni vodja združenja klubov in IT strokovnjakov Slovenije
05 338 48 59

Naslednje srečanje kluba

Srečanje IT klubov - ELES d.o.o.

21.08.2024, online,

PODROBNOSTI   PRIJAVI SE

Palsit TOP IT Klubi

Reference

SmartCom

Kristina Ober, CMO, Smart Com

Online srečanje IT kluba na temo »Kako se hitrejše in učinkoviteje odzvati na skrite in neznane varnostne incidente?«, ki smo organizirali skupaj s podjetjem Palsit d. o. o., je presegel naša pričakovanja. Z webinarjem, ki ga je izvedel Matjaž Katarinčič, vodja tehnološkega področja kibernetska varnost na Smart Comu, smo nagovorili več kot 130 zainteresiranih IT strokovnjakov in tako dodatno razširili krog sogovornikov. Poleg zanimive vsebine je za takšen rezultat zaslužna tudi Palsitova ekipa, ki je odlično promovirala online srečanje in ga tehnično tudi izvedla.

Zebra systems

Nebojša Stankić, Zebra Systems s.r.o.

I would like to thank all the interesting and well known participants for joining and ofcourse the organizers, Palsit d.o.o. Usually, when people attend online workshops they leave faster than they come. The common theme is boring and at worst confusing. I don't want to brag (too much). But this workshop was critical and fruitful. What made it sooo good? What brought it to that level of yum? Here's what made it a great experience: The atmosphere was ….Ol' fashioned. That's right… Tech guys (and gals) sitting in a round table discussion, talking the old fashioned way. · Real conversation · Mutual respect · Positive energy We had jokes, analogies, and stories that connected all of us. I'm really looking forward to the next event. Thank you all for making it an online event to remember.

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.