Praktične IT vsebine
v času COVID-19

Pete Finnigan: Oracle Security

  Kdaj:
 Ura:
 Kje:
20.05.2020
11:00:00
online,

20. maja 2020 se nam bo na online srečanju na temo "Oracle security" pridružil Pete Finnigan, svetovno priznan strokovnjak na področju varnosti Oracle podatkovnih baz.

Pete Finnigan je objavil številne knjige na temo varnosti Oracle podatkovnih baz in je reden govorec na IT konferencah po svetu.

Oblikoval je priročnik "SANS Oracle security step-by-step guide" in merila "CIS Oracle benchmark", ki jih uporablja NIST (National Institute of Standards and Technology), USA DoD (United States Department of Defense) in drugi.

Leta 2006 je na konferenci Black Hat v Las Vegasu predstavil, kako zlahka bi hekerji onesposobili mehanizme, ki jih je Oracle uporabljal za zaščito PL/SQL.

Na podlagi dognanj je njegovo podjetje ustvarilo orodje PFCLScan za zaščito Oracle podatkovnih baz.

Poudarki srečanja:

  • Kratek pregled Oracle security
  • Predstavitev PFCL Scan orodja za zaščito Oracle podatkovnih baz
    (kako deluje, kako odkriva varnostne težave v podatkovni bazi, kakšne funkcije omogoča, prikaz rezultatov, poročila, zakup licence, ...)
  • Diskusija

Srečanje bo potekalo v angleškem jeziku. 

Več informacij:

Maša Arčon
Strokovni vodja združenja klubov in IT strokovnjakov Slovenije
05 338 48 59

Naslednje srečanje kluba

HIT d.d.: Vodenje informatike in organizacija dela v času med in po COVID-19

02.10.2020, Nova Gorica, Hotel Perla,

PODROBNOSTI   PRIJAVI SE

Palsit TOP IT Klubi

Reference

Palsit

Kristina Ober, CMO, Smart Com

Online srečanje IT kluba na temo »Kako se hitrejše in učinkoviteje odzvati na skrite in neznane varnostne incidente?«, ki smo organizirali skupaj s podjetjem Palsit d. o. o., je presegel naša pričakovanja. Z webinarjem, ki ga je izvedel Matjaž Katarinčič, vodja tehnološkega področja kibernetska varnost na Smart Comu, smo nagovorili več kot 130 zainteresiranih IT strokovnjakov in tako dodatno razširili krog sogovornikov. Poleg zanimive vsebine je za takšen rezultat zaslužna tudi Palsitova ekipa, ki je odlično promovirala online srečanje in ga tehnično tudi izvedla.

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.