Srečanja za IT strokovnjake

Srečanje IT klubov - FVV: Kako lahko detektivsko delo in dobra pravna podlaga v organizaciji pripomoreta k zmanjšanju odtekanja informacij?

  Kdaj:
 Ura:
 Kje:
13.03.2024
11:00:00
FVV, Kotnikova ulica 8, Ljubljana,

Marčevsko srečanje IT klubov bomo organizirali 13. marca 2024, ob 11.00, v sodelovanju s Fakulteto za varnostne vede

Naslov srečanja: Kako lahko detektivsko delo in dobra pravna podlaga v organizaciji pripomoreta k zmanjšanju odtekanja informacij?

V Sloveniji je opazen izrazit porast potrebe po storitvah na področju detektivske dejavnosti. Z naraščanjem povpraševanja po storitvah, pa se povečuje tudi število nadzorov, ki so na meji zakonitosti. Prvenstveni problem predstavljajo osebe, ki niso usposobljene za izvajanje nadzora niti teoretično niti praktično ter črni trg storitev, ki posega predvsem v človekove pravice in temeljne svoboščine.

Tudi če se niste sami znašli v vlogi naročnika detektivskih storitev je to srečanje resnično zelo zanimivo, saj bomo govorili, kako lahko detektivsko delo in dobra pravna podlaga v organizaciji pripomoreta k zmanjšanju odtekanja informacij.

Predavatelj bo poudaril, da je za opravljanje poklica detektiva ključnega pomena tudi Kodeks poklicne etike. Omenili bomo tudi, da detektivsko dejavnost v Sloveniji v prvi vrsti ureja Zakon o detektivski dejavnosti, ki je najpomembnejši in krovni dokument na tem področju.

Uvodno besedo in pozdrav bo imel dekan Fakultete za varnostne vede prof. dr. Igor Bernik.

Srečanje bo vodil izr. prof. dr. Miha Dvojmoč.

Lokacija srečanja: FVV, Kotnikova ulica 8, Ljubljana

Lepo vabljeni!

 

Maša Arčon
Strokovni vodja združenja klubov in IT strokovnjakov Slovenije
05 338 48 59
[email protected]

 

Naslednje srečanje kluba

Kaj prinaša data paket EU? Razumevanje DSA, DMA in DGA z vidika varstva osebnih podatkov

24.04.2024, online,

PODROBNOSTI   PRIJAVI SE

Palsit TOP IT Klubi

Reference

SmartCom

Kristina Ober, CMO, Smart Com

Online srečanje IT kluba na temo »Kako se hitrejše in učinkoviteje odzvati na skrite in neznane varnostne incidente?«, ki smo organizirali skupaj s podjetjem Palsit d. o. o., je presegel naša pričakovanja. Z webinarjem, ki ga je izvedel Matjaž Katarinčič, vodja tehnološkega področja kibernetska varnost na Smart Comu, smo nagovorili več kot 130 zainteresiranih IT strokovnjakov in tako dodatno razširili krog sogovornikov. Poleg zanimive vsebine je za takšen rezultat zaslužna tudi Palsitova ekipa, ki je odlično promovirala online srečanje in ga tehnično tudi izvedla.

Zebra systems

Nebojša Stankić, Zebra Systems s.r.o.

I would like to thank all the interesting and well known participants for joining and ofcourse the organizers, Palsit d.o.o. Usually, when people attend online workshops they leave faster than they come. The common theme is boring and at worst confusing. I don't want to brag (too much). But this workshop was critical and fruitful. What made it sooo good? What brought it to that level of yum? Here's what made it a great experience: The atmosphere was ….Ol' fashioned. That's right… Tech guys (and gals) sitting in a round table discussion, talking the old fashioned way. · Real conversation · Mutual respect · Positive energy We had jokes, analogies, and stories that connected all of us. I'm really looking forward to the next event. Thank you all for making it an online event to remember.

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.