Srečanja za IT strokovnjake

Kako aktivno vključiti poslovne nosilce v IT/Digital projekte?

  Kdaj:
 Ura:
 Kje:
23.03.2023
10:00:00
online,

Kako aktivno vključiti poslovne nosilce v IT/Digital projekte?
Pristopi in orodja za spodbujanje odgovornosti skozi življenjski cikel projekta

Vodje IT se pogosto znajdejo v situacijah, ko morajo poleg priprave in/ali vodenja IT/Digital projektov, prevzeti tudi odločitve, ki bi jih sicer morali sprejeti poslovni nosilci. Poslovni odločevalci na žalost še vedno razumejo digitalne projekte le kot obliko IT projektov, za katero naj odgovornost prevzame IT oddelek. Temu ustrezna je nato njihova pripravljenost na aktivno sodelovanje in zagotavljanje virov. Posledice takega pristopa so enormne dodatne obremenitve IT-ja in dodatna tveganja za poslovno uspešnost projektov.
Pogledali si bomo na kakšen način spodbuditi poslovne nosilce, da se aktivneje vključijo in prevzamejo potrebno odgovornost, kjer je to nujno potrebno in v dobro boljših rezultatov projekta. Predstavljene bodo tudi mednarodne metode, koncepti in orodja, ki jih lahko uporabimo v posamezni fazi IT/digital projektov (Zasnova, Poslovna analiza, Načrt rešitve, Izvedba, Uvedba), kot sta npr. IIBA – BACCM za poslovno analizo in PROSCI - ADKAR za upravljanje sprememb. Obravnavane vsebine bo s svojimi izkušnjami dopolnil tudi Tomaž Skaza iz podjetja Steklarna Hrastnik.

Partner dogodka: IIBA Slovenija
IIBA Slovenija je del mednarodnega poslovnega inštituta IIBA (The International Institute of Business Analysis), ki postavlja standarde in razvija metodološke pristope za identifikacijo poslovnih potreb in zapis zahtev za IT/digitalne projekte. Uporabljajo jih podjetja kot so: Walmart, IKEA, Visa, T-Mobile, Deutsche Bank, Rolls-Royce, Boeing, General Motors, British Gas.
IIBA poslovno analitični pristopi povezujejo in združujejo:

  • potrebe kupcev (B2B) in njihovih kupcev (B2C),
  • poslovanje organizacij/podjetij in
  • zmožnosti digitalnih tehnologij/rešitev

s ciljem soustvarjanja sprememb poslovnega okolja in izboljšanja poslovnih rezultatov.

Pridružite se nam na online srečanju, 23.3.2023, ob 10.00

Lepo vabljeni!

 

Maša Arčon
Strokovni vodja združenja klubov in IT strokovnjakov Slovenije
05 338 48 59
[email protected]

Naslednje srečanje kluba

Srečanje IT klubov - FVV: Kako lahko detektivsko delo in dobra pravna podlaga v organizaciji pripomoreta k zmanjšanju odtekanja informacij?

13.03.2024, FVV, Kotnikova ulica 8, Ljubljana,

PODROBNOSTI   PRIJAVI SE

Palsit TOP IT Klubi

Reference

SmartCom

Kristina Ober, CMO, Smart Com

Online srečanje IT kluba na temo »Kako se hitrejše in učinkoviteje odzvati na skrite in neznane varnostne incidente?«, ki smo organizirali skupaj s podjetjem Palsit d. o. o., je presegel naša pričakovanja. Z webinarjem, ki ga je izvedel Matjaž Katarinčič, vodja tehnološkega področja kibernetska varnost na Smart Comu, smo nagovorili več kot 130 zainteresiranih IT strokovnjakov in tako dodatno razširili krog sogovornikov. Poleg zanimive vsebine je za takšen rezultat zaslužna tudi Palsitova ekipa, ki je odlično promovirala online srečanje in ga tehnično tudi izvedla.

Zebra systems

Nebojša Stankić, Zebra Systems s.r.o.

I would like to thank all the interesting and well known participants for joining and ofcourse the organizers, Palsit d.o.o. Usually, when people attend online workshops they leave faster than they come. The common theme is boring and at worst confusing. I don't want to brag (too much). But this workshop was critical and fruitful. What made it sooo good? What brought it to that level of yum? Here's what made it a great experience: The atmosphere was ….Ol' fashioned. That's right… Tech guys (and gals) sitting in a round table discussion, talking the old fashioned way. · Real conversation · Mutual respect · Positive energy We had jokes, analogies, and stories that connected all of us. I'm really looking forward to the next event. Thank you all for making it an online event to remember.

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.