Srečanja za IT strokovnjake

Pete Finnigan: Oracle Security - PFCL Code

  Kdaj:
 Ura:
 Kje:
02.09.2020
11:00:00
online,

V začetku septembra bomo v naši sredi ponovno gostili Peta Finnigana, svetovno priznanega strokovnjaka na področju varnosti Oracle podatkovnih baz.

Tokrat vam bo Pete predstavil nov produkt PFCLCode, ki služi odkrivanju varnostnih ranljivosti v PL/SQL izvorni kodi in pomaga, da se izognemo težavam s podatki ali njihovi izgubi.  

Začnemo v bazi podatkov, ker je PL/SQL jezik baze podatkov in ne deluje izolirano od baze podatkov. Oceniti moramo tudi, kako in kje je nameščena PL/SQL koda.
Seveda se analizator osredotoči na uporabljeno nevarno skladnjo in lahko zazna težave, kot je "SQL Injection", lahko pa tudi pove o napačni uporabi nevarnih virov ali napačnem upravljanju virov.
PFCLCode lahko obravnava tudi dovoljenja in oblikuje odločitve, sprejete, ko je koda nameščena v bazo podatkov.

PFCLCode je programska oprema, ki temelji na sistemu Windows in jo lahko uporablja razvijalec, preizkuševalec ali varnostni analitik za pregled izvorne kode, ki je že nameščena v bazi podatkov. Za analizo izvorne kode PL / SQL se mora povezati z razvojno ali preizkusno bazo podatkov ali celo s proizvodnjo.

Brezplačno online srečanje bo potekalo v sredo, 2.9.2020, ob 11.00. 
Srečanje bo potekalo v angleškem jeziku. 

Več informacij:

Maša Arčon
Strokovni vodja združenja klubov in IT strokovnjakov Slovenije
05 338 48 59


 

 

Naslednje srečanje kluba

Srečanje IT klubov - ELES d.o.o.

21.08.2024, online,

PODROBNOSTI   PRIJAVI SE

Palsit TOP IT Klubi

Reference

SmartCom

Kristina Ober, CMO, Smart Com

Online srečanje IT kluba na temo »Kako se hitrejše in učinkoviteje odzvati na skrite in neznane varnostne incidente?«, ki smo organizirali skupaj s podjetjem Palsit d. o. o., je presegel naša pričakovanja. Z webinarjem, ki ga je izvedel Matjaž Katarinčič, vodja tehnološkega področja kibernetska varnost na Smart Comu, smo nagovorili več kot 130 zainteresiranih IT strokovnjakov in tako dodatno razširili krog sogovornikov. Poleg zanimive vsebine je za takšen rezultat zaslužna tudi Palsitova ekipa, ki je odlično promovirala online srečanje in ga tehnično tudi izvedla.

Zebra systems

Nebojša Stankić, Zebra Systems s.r.o.

I would like to thank all the interesting and well known participants for joining and ofcourse the organizers, Palsit d.o.o. Usually, when people attend online workshops they leave faster than they come. The common theme is boring and at worst confusing. I don't want to brag (too much). But this workshop was critical and fruitful. What made it sooo good? What brought it to that level of yum? Here's what made it a great experience: The atmosphere was ….Ol' fashioned. That's right… Tech guys (and gals) sitting in a round table discussion, talking the old fashioned way. · Real conversation · Mutual respect · Positive energy We had jokes, analogies, and stories that connected all of us. I'm really looking forward to the next event. Thank you all for making it an online event to remember.

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.