Srečanja za IT strokovnjake

Z rednim ribarjenjem do trdne kibernetske varnosti

  Kdaj:
 Ura:
 Kje:
09.06.2021
10:00:00
online,

V sredo, 9.6.2021, ob 10:00, v sodelovanju s podjetjem CARBONSEC d.o.o., organiziramo online srečanje "Z rednim ribarjenjem do trdne kibernetske varnosti"

Danes v t.i. »dobi dela od doma« so zaposleni bolj kot kdajkoli prej najšibkejši člen v verigi kibernetske varnosti vsake organizacije. Vedno pogosteje so izpostavljeni naprednim napadom z ribarjenjem in posledično izsiljevalski programski opremi, kraji gesel in nameščanju zlonamerne programske opreme. Izobraženi in izurjeni zaposleni z visoko zavestjo o kibernetski (ne)varnosti so tako cilj vsakega delodajalca.

Na srečanju bomo govorili o učinkovitih konceptih in preprostih rešitvah za vzpostavitev in izboljševanje dobre forme varnostne ozaveščenosti vseh uporabnikov v podjetju.

Eno izmed možnih preprostih rešitev bo na primeru ta trenutek verjetno najboljšega orodja za avtomatizirano treniranje uporabnikov predstavil Matjaž Kosem iz podjetja CARBONSEC.

Sledi še okrogla miza "UČINKOVITI NAČINI OZAVEŠČANJA UPORABNIKOV"

Udeleženci okrogle mize:

  • Smiljana Šverko, Petrol d.d.
  • Božidar Dajčman, NOVA KBM d.d.
  • Borut Žnidar, Halcom d.d.
  • Gorazd Rolih, MNZ – Policija
  • Matjaž Kosem, Carbonsec d.o.o.

Iztočnice za okroglo mizo:

  • Kam več vlagati – v treniranje uporabnikov ali tehnične zaščite?
  • Kako premostiti potencialno nevarnost, da bo nekdo zaradi simulacij užaljen – dobre prakse?
  • Zlata sredina pogostosti izvajanja simuliranih kampanj – letno, kvartalno, mesečno
  • Smiselnost slovenskih predlog
  • Odzivanje na varnostni incident in sodelovanje zaposlenih – da ali ne?


SREČANJE JE NAMENJENO VSEM KONČNIM STRANKAM, KI NISO PONUDNIKI IT STORITEV IN ČLANOM KLUBOV. 

SREČANJE JE BREZPLAČNO. 

Izmed udeležencev bomo izžrebali nekoga, ki bo prejel brezplačno phishing kampanjo!


Lepo vabljeni!


Maša Arčon
Strokovni vodja združenja klubov in IT strokovnjakov Slovenije
05 338 48 59

Naslednje srečanje kluba

Srečanje IT klubov - ELES d.o.o.

21.08.2024, online,

PODROBNOSTI   PRIJAVI SE

Palsit TOP IT Klubi

Reference

SmartCom

Kristina Ober, CMO, Smart Com

Online srečanje IT kluba na temo »Kako se hitrejše in učinkoviteje odzvati na skrite in neznane varnostne incidente?«, ki smo organizirali skupaj s podjetjem Palsit d. o. o., je presegel naša pričakovanja. Z webinarjem, ki ga je izvedel Matjaž Katarinčič, vodja tehnološkega področja kibernetska varnost na Smart Comu, smo nagovorili več kot 130 zainteresiranih IT strokovnjakov in tako dodatno razširili krog sogovornikov. Poleg zanimive vsebine je za takšen rezultat zaslužna tudi Palsitova ekipa, ki je odlično promovirala online srečanje in ga tehnično tudi izvedla.

Zebra systems

Nebojša Stankić, Zebra Systems s.r.o.

I would like to thank all the interesting and well known participants for joining and ofcourse the organizers, Palsit d.o.o. Usually, when people attend online workshops they leave faster than they come. The common theme is boring and at worst confusing. I don't want to brag (too much). But this workshop was critical and fruitful. What made it sooo good? What brought it to that level of yum? Here's what made it a great experience: The atmosphere was ….Ol' fashioned. That's right… Tech guys (and gals) sitting in a round table discussion, talking the old fashioned way. · Real conversation · Mutual respect · Positive energy We had jokes, analogies, and stories that connected all of us. I'm really looking forward to the next event. Thank you all for making it an online event to remember.

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.